GIS & RS Sanandaj

نویسنده وبلاگ آرمین فاتحی

GIS & RS Sanandaj

نویسنده وبلاگ آرمین فاتحی

جغرافیایی طبیعی استان کردستان

 

دشت ها :

دشت های استان کردستان با چشم اندازهای طبیعی و پوشش گیاهی ، مناظر دلپذیری از طبیعت این استان زیبا را به نمایش میگذارد .

 

2- جنگل ها و پوشش گیاهی :

پوشش گیاهی به ویژه جنگل ها از زمره مهم ترین و زیباترین جلوه های طبیعی و یکی از جاذبه های بی نظیر تفرجگاهی ، جهانگردی هر منطقه به شمار میروند .

جنگل های استان کردستان جزئی از جنگل های غرب کشورند که بعد از جنگل های منطقه شمال در رده دوم اهمیت قرار دارند و وسعت آن ها در حدود 320000 هکتار است . بخش اعظم جنگل های کردستان در نوار غربی استان و از شمال به جنوب امتداد یافته و شهرهای بانه و مریوان را در بر میگیرد . از معروف ترین درختان جنگل های بانه و مریوان میتوان به انواع بلوط ، مازو ، گلابی وحشی ، زبان گنجشک ، گردو ، سیب وحشی ، پسته وحشی ، زالزالک ، آلبالو جنگلی و بادام تلخ اشاره کرد . بید وحشی ، سپیدار و گز در کنار رودخانه ها دیده میشود . این نقاط مناظر زیبا و دلپذیری را برای گذراندن اوقات فراغت اهالی و همچنین امکانات بالقوه ای در امر توسعه جهانگردی استان فراهم کرده اند . سرانه فضای سبز شهری استان به طور

متوسط 2/7 متر مربع است که در مقام مقایسه با سرانه کشور و سایر استانها وضعیت مطلوبی دارد .

نواحی جنگلی استان به شرح زیر است .

+ جنگل های منطقه مریوان ، جنگل های منطقه بانه ، جنگل های منطقه سقز ، جنگل های منطقه سنندج

 

3- حیاط وحش و شکارگاه ها :

تنوع اقلیمی و آب و هوائی ، توپوگرافی ، منابع سرشار آبهای سطحی و پوشش گیاهی مناسب ، زمینه های زیست انواع وحوش و پرندگان بومی ، مهاجر و همچنین انواع آبزیان را فراهم کرده و از این لحاظ استان کردستان به عنوان یکی از مشهورترین نقاط شکارگاهی کشور محسوب میشود . بر اساس گزارش سازمان محیط زیست استان ، در قلمرو استان 34 شکارگاه وجود دارد که گونه های مختلفی از انواع گراز ، شغال و پرندگان شامل کبک ، تیهو ، قمری ، بلدرچین ، اردک سرسبز ، خوتکا ، لک لک ، دارکوب و انقوت را در خود جای داده اند . انواع جانوران استان عبارتند از :

- جانواران مزارع و مراتع کم ارتفاع از فبیل : گراز ( خوک وحشی ) کفتار ، شغال ، گرگ ، روباه ، راسو ، سمور و گورکن

- جانوران مناطق کوهستانی و ارتفاعات بلند از قبیل : کل ، بز ( بز کوهی ) و پلنگ ( بسیار کم و نادر )

- جانواران کوهستانی مناطق جنگلی از قبیل : قوچ ، میش ، بز کوهی و خرس

-    در این استان پرندگان گوناگونی اعم از مهاجر و بومی بطور فراوان وجود دارد . مهم ترین و فراوان نرین کبک ، تیهو ، کبک چیل و کبوتر وحشی هستند که بومی منطقه میباشند علاوه بر آنها غاز ، لک لک انواع مرغابی ، حواصیل ، خروس کولی ، سبز قبا ، هد هد ، دارکوب ، چکاوک ، طوطی ، زاغ ، بوتیمار ، کورکور ، شاهین ، قرقی ، دال ، هما ، کلاغ ، سیره معمولی ، سار ، فاخته ، کرکس ، که در  مناطق مستعد استان زیست میکنند . تنوع زیستی استان کردستان جاذبه بی نظیری در حوزه جهانگردی طبیعی ( اکوتوریسم ) است که در صورت توجه و تبلیغ به یکی از ابزار توسعه جهانگردی استان تبدیل خواهد شد .

- غارهای طبیعی و تاریخی:

غار کرفتو : این غار در قلعه ای به همین نام در اوباتو دیواندره  -  بین دیواندره و سقز  -  واقع شده است و از معروف ترین و مهم ترین آثار باستانی کردستان به شمار میرود ساختار غار به دوره اشکانی و حدود قرن سوم پیش از میلاد مربوط است . خانه های این غار در 2000 سال قبل معبد معروف « هراکلیس » بوده و اهمیت و اعتباری داشته است . بر روی دیوار یکی از طاق های آن نام هراکلیس خدای یونانی با حروف یونانی منقوش و حک شده است و در زیر آن در اتاق سوم نقش اسب سواری دیده میشود که آهو شکار میکند . این شکل یادگار فتوحات گودرز اشکانی و تسلط این پادشاه بر مهرداد پادشاه ارمنستان است .

غار شووی : این غار در نزدیکی مرز ایران و عراق در 12 کیلومتری بانه قرار دارد . طول این غار 267 متر است و با شیب بسیار تندی رو به پایین میرود درون غار ، ابرفتی ، ریزشی و بسیار خطرناک است و چاه های عمیق زیادی در گوشه و کنار دالان و تالارهای آن وجود دارد . در انتهای غار ، دریاچه کوچکی وجود دارد با بررسی بیشتر احتمال دارد جلوه های دیگر از آن کشف شود .

 

5- فضاهای روستایی ویژه:

استان کردستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی ، خصوصیات آب و هوایی و قدمت تاریخی و سایر مشخصات منطقه ای و قومی از فضای روستایی جذابی بویژه برای گردشگران و ایرانگردان برخوردار است . بخشی از مناطق روستایی این استان تحت تاثیر زیست عشایری و کوچ نشینی است که این نوع زیست جلوه های ویژه ای از زندگی مردم عشایر کردستان را به نمایش میگذارد . در این قسمت ، به موارد مهم از فضاهای روستایی جذاب استان کردستان ، اشاره میشود .

روستای نگل ، روستای اورامانات تخت ، روستای صلوات آباد ، روستای درکی

 

 


 

منبع:  

http://www.bmi.ir
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد