نام فارسی: نارنج
نام علمی: Citrus aurantium
تیره: مرکبات rutaceae
نام درخت و میوهای از زیرردهٔ رُزمانندهاراستهٔ افراها، تیره سدابیان[، جنس مرکبات است.
گل های درخت نارنج بهار نارنج نامیده میشود. بهار
نارنج در حالت تازه دارای بوی عطر و مطبوع و طعمی پسندیده استولی پس از
خشک شدن بوی ان ضعیف می گردد.در ضخامت بهار نارنج حفره های ترشحی مملوء از
اسانس و مواد مختلف وجود دارد .
درخت همیشه سبزیست که طول آن به هشت متر میرسد. پوست
آن قهوه ای مایل به خاکستری است و سطحی صاف و شاخه هایی خاردار دارد.
برگهای آن تخم مرغی شکل و براق است و رنگ روی برگها سبز تیره و زیر برگها
سبز روشن است. گلهای پرتقال، سفید متمایل به زرد کمرنگ و بسیار معطر
هستند. گلها با گلبرگهای کلفت و گوشتی در طول شاخه ها شکوفه میکنند و سپس
تبدیل به میوه های کروی شکل میشوند. نارنج دارای پوستی ناصاف و تیره تر
است و مزه ی آن تلختر از پرتقال است.
خواص دارویی:
مهمترین اثرات گزارش شده آب نارنج عبارتند از: ضد
سرطان-ضد التهاب-ضد اکسیدان-ضدعفونی کننده- ضد اسپاسم- ضد نفخ- ضدسرفه- ضد
ویروس- ضد زخمهای داخلی- محافظ قلب- معرق-هضم کننده- محرک معده- محافظ
کبد-کاهش دهنده کلسترول و قند- کاهش دهنده چربی- کاهش دهنده فشارخون- کاهش
دهنده اسیداوریک- محرک سیستم ایمنی بدن- مسهل- مقوی معده و آرامش بخش می
باشد.