GIS & RS Sanandaj

GIS & RS Sanandaj

نویسنده وبلاگ آرمین فاتحی
GIS & RS Sanandaj

GIS & RS Sanandaj

نویسنده وبلاگ آرمین فاتحی

تفاوت اکسیژن زمین با اکسیژن خورشید

قطعه‌های کاوشگر پازل را کامل کرد
تفاوت اکسیژن زمین با اکسیژن خورشید
5/4 میلیارد سال پیش، خورشید و سیارات اطرافش یعنی منظومه شمسی، از یک ابر بزرگ گازی‌شکل به وجود آمدند.



به همین دلیل دانشمندان تا همین اواخر بر این باور بودند که ذرات تشکیل‌‌دهندۀ خورشید و زمین -که هر دو در مرکز این منظومه قرار دارند- یکی است؛ چرا که از یک منبع به وجود آمده‏اند.

اما به‌تازگی اطلاعات جدیدی به‌دست آمده که نشان می‏دهد ساختار زمین و خورشید دارای «ایزوتوپ»های متفاوتی است و به‌عبارت دیگر شیمیِ زمین و خورشید یکی نیست. این کشف عجیب و در عین‌حال جالب به‌راحتی به‌دست نیامده و نتیجۀ آزمایش‏های مختلف و تحقیقات زیاد دانشمندان است.

ماجرا از این قرار است که در سال 2001 میلادی کاوشگر «جنسیس» (به‌معنی پیدایش) برای جمع‏آوری اطلاعاتی دربارۀ خورشید به فضا پرتاب شد، اما بعد از انجام مأموریت دو سالۀ خود در زمان بازگشت سقوط کرد و از بین رفت. دانشمندان که امید زیادی به اطلاعات جنسیس داشتند، دست از کار نکشیدند و تصمیم گرفتند لاشه‌های این کاوشگر را بررسی کنند و غبارهای خورشیدی را که قرار بود با خود به زمین بیاورد، از آلودگی‏های زمینی پاکسازی کنند. این کار هفت سال طول کشید و سرانجام محققان دو گروه بین‏المللی اعلام کردند که ترکیب ایزوتوپ‏های اکسیژن و نیتروژن در زمین با آنچه در خورشید وجود دارد، متفاوت است.

هر چند اگر چتر نجات جنسیس درست کار کرده بود، این دانسته‏ها هفت سال پیش به دستمان می‏رسیدند، اما این تأخیر، در برابر اهمیت اصل دانسته‌ها چندان چشم‌گیر نیست. این خیلی مهم‌تر است که بدانیم فرآیندهای فیزیکی، نقش بسیار مهمی در شکل‏گیری سیاره‏ها بازی کرده‏اند و ما آنها را دست کم گرفته بودیم!

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد